LIW
profil
LIW er et konsulentfirma i krydsfeltet mellem arkitektur, landskab og urbane miljøer med særlig fokus på at udvikle byens rum, samtænke by og land samt transformere kulturmiljøer og unikke steder.
LIW hjælper beslutningstagere, ildsjæle, private bygherrer, kommuner og fonde med at fastholde visioner og ambitioner i forbindelse med valgte strategier - fra idéfasen til projektets udførelse. Samt kvalificere og sikre arkitektonisk og menneskelig værdi.
Gennem samarbejde og som sparringspartner udvikles projekter ved at udfordre med viden, kreativitet og udsyn.
LIW skaber og udvikler løsninger med fokus på natur- og bymæssige kvaliteter, klimamæssige udfordringer, tryghed, ejerskab og kreativitet samt resultater i øjenhøjde med brugerne.
LIW har stor erfaring med at skabe byrum, helhedsplaner og arkitektonisk kvalitet som stifter af tegnestuen LIWplanning der gennem de seneste 15 år har stået bag mange prisbelønnende projekter. Endvidere har LIW som fagdommer i over 30 arkitektkonkurrencer stor erfaring i kommunikere og vejlede beslutningstagere til ejerskab og de rigtige løsninger for netop dem.
Keyword – projekt konsulent, kreativ sparring, sparring arkitektkonkurrencer, fagdommer, fondansøgninger.
Byer og landskaber er menneskers levesteder. Den gensidige afhængighed og påvirkning mellem steder og mennesker er udgangspunktet for vores arbejde. Vi opfatter byer og landskaber som steder, hvor påvirkning af de fysiske miljøer kan gøre en forskel, og hvor omdannelser kan skabe øget livskvalitet.
Vi ser vores projekter som fortællinger, der afdækker og tydeliggør rumlige og oplevelsesmæssige muligheder, og som samtidigt er robuste over for fremtidige forandringer og påvirkninger. Fortællingerne skabes i dialog med de mennesker, som bruger stederne, så ejerskab, tryghed og tillid bliver en del af hverdagen. Til fortællingerne hører også læsningen af landskabets værdier som kulturarv, naturværdi, topografi, geologi og biodiversitet på en sådan måde, at netop det særlige ved landskabet bliver tilgængeligt.
LIW planning er en prisvindende arkitektvirksomhed med et markant fagligt niveau i krydsfeltet mellem arkitektur, planlægning, landskab og urbane miljøer.
Vores faglige tilgang er kendetegnet ved en indgående læsning af stedet og dets kontekst kombineret med en udogmatisk tilgang til opgaveløsningen. Det betyder, at vi ikke arbej der ud fra færdige designmæssige koncepter som gentages, men skaber præcise fortolkninger af de steder, vi arbejder med.
Vi svarer på komplekse udfordringer med pragmatiske og æstetiske løsninger, som er både arkitektonisk stærke og lokalt forankrede. Vi tror på, at det komplekse og stærke arkitektoniske greb i den store planlægningsskala kan blive til sanselige oplevelser i øjenhøjde i fysiske miljøer. Vi arbejder med den fysiske såvel som den sociale og kulturelle kontekst som udgangspunkt, uanset om det er i det åbne landskab eller i byens rum.
Vi arbejder med klimatilpasning, bæredygtighed og kulturelle processer som ligestillede parametre til den arkitektoniske og æstetiske tilgang i vores designproces, og som en del af grundlaget for at skabe inspirerende hverdagsoplevelser. Det er netop forståelsen for disse møder, som er afsæt for, at vi kan skabe unikke, forankrede og stærke helheder.
Vi har ansat både arkitekter, planlæggere og landskabsarkitekter, og vi arbejder på tværs af fagligheder i alle skalaer fra det enkeltstående byrum til større udviklings- og planlægningsopgaver i både urbane og landskabelige kontekster.
Vi samarbejder tæt med kunder og brugere for at finde frem til de bedste løsninger. Vi har udviklet analyse- og arbejdsmetoder til at håndtere komplekse faglige udfordringer og dilemmaer, som sammen med dialogværktøjer til involvering af borgere, brugere og beboere sikrer, at vi hele tiden forholder os til konteksten både fysisk, socialt og kulturelt. Resultatet er robuste og sanselige fysiske miljøer, der tager udgangspunkt i stedet, og som skaber livskvalitet og fungerer for de mennesker, der skal bruge dem i hverdagen.
De fleste af tegnestuens projekter er selvstændige arbejder og resultater af vundne konkurrencer, som bl.a. Kulturspinderiet i Varde (2015), Den Røde Løber ved Danmarks nye Rockmuseum (2015), Penselstrøget på Musicon (2015),Helhedsplan for Skousbo i roskilde (2015), Aktivitetspladsen i Hedehusene (2014), Måløv Aksen (2010), Viborg Rådhus (2007).
|